Tuhansien suomalaisten Movember alkaa tänään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erilaiset nettitempaukset ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosina, kun niistä on voinut levittää entistä helpommin ja nopeammin sanaa erityisesti sosiaalisessa mediassa. Eräs jo perinteeksi muodostuneista tempauksista on Movember, joka käynnistyy tänään.

Kyseessä on kansainvälinen hyväntekeväisyystempaus, jossa miehet kasvattavat viikset ja samalla nostavat tietoisuutta esimerkiksi eturauhassyövästä. Tarkoituksena on, että jokainen Movemberiin osallistuva mies on nyt ajanut partansa ja antaa jatkossa viiksiensä kasvaa koko kuukauden ajan. Partaa tulee tuona aikana ajaa siten, että viikset eivät saa liittyä pulisonkeihin eivätkä ne saa yhtye leuassa.

Tuhannet suomalaiset ovat viime päivinä ilmoittaneet osallistuvansa tempaukseen, ja heistä innokkaimmat ovat myös rekisteröityneet tempauksen verkkosivuilla. Movember on saanut alkunsa Australiasta jo vuonna 2003. Nykyisin tempaus järjestetään lukuisissa maissa ympäri maailmaa. Mukana on myös sankka joukko julkkistähtiä.