100-vuotias pokasi 106-vuotiaan – rakkautta vanhainkodissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rakkaus ei tule sanonnan mukaan kello kaulassa, ja monien uskomusten mukaan se harvemmin myöskään koputtelee kenenkään ovelle. Nyt Amor on kuitenkin vieraillut eräässä kiinalaisessa vanhainkodissa.

100-vuotias Chen Honghui oli jo luopunut toivosta rakkauden löytämisen suhteen, ja hän vietti viimeisiä elinvuosiaan tyytyväisenä Lunjiaon kaupungin vanhainkodissa. Papan elämä kääntyi kuitenkin päälaelleen, kun hänen ja 106-vuotiaan leskinaisen katseet kohtasivat ensimmäisen kerran.

Rakastavaiset käyttäytyvät vanhainkodissa kuin pienet lapset ja aiheuttavat ärsyyntymistä sen 142 muussa asukkaassa. Chen ja hänen mielitiettynsä Huang Jiankai ovat menettäneet lähes kaikki ystävänsä talossa. Mies pitää hyvää huolta tyttöystävästään ja tarjoilee esimerkiksi tälle ruokaa ennen omaa ateriointivuoroaan.

Pappa oli nuorempana journalisti, ja hänen lemmittynsä lastenhoitaja, joka menetti aviomiehensä jo 1970-luvulla. Pariskunnalla ei ollut lapsia, joten he päätyivät valtion vanhainkotiin. He asuivat alunperin eri kerroksissa, mutta henkilökunta on tukenut paria, ja he ovat saaneet luvan asua yhteisessä huoneessa.

– Olemme vanhoja. Avioliitto ei ole meille tarpeellinen. Olemme kuin perheenjäsenet, pidämme toisillemme seuraa. Pidän hänestä. Olemme parhaita ystäviä elämämme loppuun asti ja pidämme toisistamme huolta ikuisesti, kertoo Huang Jiankai Southern Metropolis Daily -lehdelle.