Hakkerien isku kaataa Facebookin maanantaina? ”Vakava uhka”

Digi · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka maailman suurimpiin peliyhtiöihin lukeutuva Zynga aikoo antaa potkut 170 työntekijälleen. Nyt varoitus irtisanomisista on saanut aikaan vakavan uhan maailman suurinta yhteisöpalvelua vastaan.

Kuva: YouTube

Zynga on tullut tutuksi sekä rakastetuista että vihatuista Facebook-peleistään, kuten FarmVille, Mafia Wars ja CityVille. Yhtiö aikoo irtisanoa 170 työntekijäänsä ja sulkea Bostonin sekä mahdollisesti myös Japanin ja Iso-Britannian toimistonsa, kun yhtiön tulot ovat laskeneet peräti viidenneksellä.

Nyt hakkeriryhmä Anonymous on esittänyt uhkauksen, jonka mukaan se aikoo kaataa maanantaina 5. marraskuuta sekä Zyngan että Facebookin verkkosivut. Mediassa ilmoituksen epäillään olevan vain julkisuustemppu, sillä vastaava uhkaus Facebookin kaatamisesta esitettiin myös viime vuonna. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Viime vuonna hakkerit kertoivat tekevänsä Facebookin käyttäjille palveluksen ja tuhoavansa ”kaikkien rakastaman viestintävälineen”.