Facebook tuhoutuu huomenna? ”Vakava uhka”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on satojen miljoonien käyttäjäkunnallaan kuin internet internetin sisällä. Palvelun käyttäjien yksityisyyden suoja on kuitenkin ollut runsaasti otsikoissa, koska palvelun epäillään vuotavan käyttäjiensä yksityisiä tietoja yrityksille ja hallituksille.

Heikon yksityisyyden suojan takia Facebook on saanut myös runsaasti vastustajia, joista merkittävin lienee pelätty hakkeriryhmittynä Anonymous. Ryhmä esitti elokuussa julkisen uhkauksen, jonka mukaan se tulee tuhoamaan Facebookin huomenna 5. marraskuuta. Tuolloin julkaistulla videolla hakkerit kertoivat tekevänsä Facebookin käyttäjille palveluksen ja tuhoavansa ”kaikkien rakastaman viestintävälineen”.

Päivämäärä 5. marraskuuta valittiin, koska se on V niin kuin verikosto -elokuvasta tutun Guy Fawkesin päivä. Anonymous on aiemmin onnistunut hakkeroimaan useiden suuryritysten verkkosivustoja.  Viime aikoina uhkausvideon aitoudesta on käyty kädenvääntöä, mutta uhkausten todenperäisyys selvinnee huomenna.