Sankarisika pelasti kissan varmalta kuolemalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläinten urotöistä saadaa lukea usein lehdistä, ja taannoin eräs pikkupossu teki upean urotyön pelastaessaan nuoren vuohen hukkumiselta. Siat ovat tunnetusti erittäin älykkäitä eläimiä, ja nyt niiden fiksuudesta on jälleen saatu konkreettinen esimerkki.

ABC News uutisoi Yhdysvaltojen New Hampshiressa sattuneesta tulipalosta, jossa menehtyi 14 hevosta ja kolme kissaa. Traagisen tapahtuman jälkeen eräs tulipalosta pelastunut sika teki urotyön, joka muistetaan vielä pitkään. Maatilan maskotiksi muodostunut Colby-niminen sika osoitti nimittäin maatilan emännälle Harriet Finksille haluavansa naisen seuraavan sitä metsään.

Yhdeksänvuotias sika opasti Finksin poikkeuksellisen pitkälle metsän siimekseen, mutta lopulta syy pitkään retkeen selvisi myös emännälle. Colby nimittäin opasti hänet paikalle, jossa tulipalossa kadonnut kissa Gumbo oli piileskellyt onnettomuuden jälkeen. Kissaa oli etsitty palon jälkeen, mutta tuloksetta. Pahoista palovammoista kärsinyt kissa ei pystynyt enää kävelemään, joten ilman sikaa se olisi kuollut metsään. Eläinlääkäri onnistui kuitenkin pelastamaan kissan, joka palasi myöhemmin takaisin farmille.