YouTube-video toi suomalaispoliiseille syytteet pahoinpitelystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme heinäkuussa kuinka Tampereen Hervannassa oli kuvattu aamuyöllä video, jossa kaksi poliisia pahoinpiteli alastonta miestä kadulla. Silminnäkijän kuvaama video päätyi verkkoon, jossa se levisi nopeasti ja paljasti suomalaisille poliisien törkeän ylilyönnin.

Kuva: YouTube

Nyt Aamulehti kertoo, että tilanteessa mukana olleet kaksi poliisia ovat saaneet syytteet. Heitä epäillään pahoinpitelystä, lievästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Välikohtauksessa naispoliisi löi maassa makaavaa alastonta miestä teleskooppipampulla, jolloin mies potkii takaisin, irtautuu otteista ja saa miespoliisilta kyynelkaasusta kasvoilleen. Mies makasi pitkään maassa ja lähtee lopulta konttaamaan eteenpäin, jolloin miespoliisi potkii häntä ja kaasuttaa lisää estääkseen miestä pääsemästä ajotielle. Video poistettiin myöhemmin YouTubesta, koska se rikkoi palvelun väkivaltaa ja alastomuutta koskevia sääntöjä.

Kuva: YouTube