Erikoinen maailmanennätys – hurjapää juoksi maratonin sandaaleissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Peräti 41,8 kilometrin pituisen maratonin juoksemin on jo itsessään erittäin hyvää kuntoa vaativa saavutus. Yhdysvaltain Marylandissa asuva Keith Lavasseur päätti kuitenkin viedä urheilusuorituksen vielä pidemmälle – ja juosta maraton vain sandaalit jaloissaan.

Mies juoksi maratonin kahdessa tunnissa, 46 minuutissa ja 58 sekunnissa, ja päätyi lopulta peräti 29. sijalle yhteensä 3.024 osanottajasta. Daily Mail -lehden mukaan 34-vuotias Keith toivoo pääsevänsä tempulla Guinnessin ennätysten kirjaan. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun mies juoksee sandaaleissa, mutta tämä on pisin ja nopein matka minkä mies on tehnyt tähän asti.

Miehen henkilökohtainen ennätys sandaalijuoksussa oli aiemmin 22 kilometriä. Useimmat muut maratonia juoksemassa olleet suhtautuivat Keith Lavasseurin tempaukseen positiivisesti toivottaen hänelle onnea. Muutama kanssajuoksija tosin kutsui häntä hulluksi.

– Kuulin muutaman sivustaseuraajan sanoneen, ”hei, tuo on se sandaalityyppi” kun juoksin heidän ohi, Keith kertoi Runner’s World -lehdelle.