Yhdysvaltojen typerimmät lait listattiin: Voitko uskoa näitä todeksi?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvalloissa on tunnetusti säädetty joitain erittäin omituisia ja kummastuttavia lakeja. Nykypäivään sopimattomat pykälät herättävätkin usein hilpeyttä myös maan rajojen ulkopuolella. Nyt BuzzFeed-sivusto on kerännyt hauskimmista lakipykälistä kattavan listan.

Hyvä esimerkki omituisesta amerikkalaisesta laista on Oklaholmassa voimassa oleva laki, joka leimaa toisen henkilön hampurilaisen puraisemisen laittomaksi. Aivan yhtä yllättävä ei kuitenkaan ole lakipykälä, joka kieltää pontikankeiton koko maassa. Vuonna 1760 voimaan tullut laki taas kieltää viipurinrinkelin pussittamisen Philadelphiassa.

Arizonassa vieraillessa kannattaa olla erittäin varuillaan, sillä osavaltiossa voi saada jopa 25 vuoden vankilatuomion kaktuksen katkaisemisesta. Georgian osavaltiossa on puolestaan laitonta vaihtaa kaupan näyteikkunoissa olevien mannekiinien vaatteet ilman, että ikkunan kaihtimet ovat vedetty kiinni. Eurekassa Nevadassa taas on yhä voimassa kummallinen laki, jonka mukaan viikselliset miehet eivät saa suudella naisia.

Detroitissa taas on laitonta sitoa krokotiili palopostiin. Osavaltioiden rajoja ylittävän kannattaa myös pitää mielessä, että on laissa kiellettyä ylittää Minnesotan osavaltion raja sorsa päänsä päällä. Minnesotassa taas haisunäätien kiusaaminen lukeutuu laittomaksi toiminnaksi. Erikoisin kaikista laista saattaa kuitenkin olla Idahossa voimassa oleva pykälä, joka kieltää kalastuksen kamelin selästä.