Jean-Claude Van Damme ikuistettiin patsaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien toimintaelokuvien tähti Jean-Claude Van Damme työskenteli ennen näyttelijänuraansa muun muuassa taksikuskina, pizzalähettinä ja yökerhojen ovivahtina. Taannoin lihaskimppu nähtii Expendables 2 -elokuvassa muiden toimintaelokuvien legendojen, kuten Sylvester Stallonen, Dolph Ludgrenin ja Arnold Schwarzeneggerin seurassa.

Nyt 51-vuotias näyttelijä on ikuistettu patsaaksi kotimaassaan Belgiassa. Patsas julkistettiin sunnuntaina 21. lokakuuta Van Dammen ja hänen vanhempiensa sekä satojen fanien edessä juhlallisessa seremoniassa. Näyttelijä kertoi Female First -verkkosivustolle olevansa innoissaan hänen kunniakseen Brysseliin pystytetystä patsaasta, johon toimintatähti on ikuistettu taisteluasentoon.

Kuva: YouTube

– Kun ihmiset tulevat tänne, he näkevät Jean-Claude Van Dammen mutta samalla myös tyypin kaduilta, joka uskoi johonkin. Haluan patsaan edustavan sitä, tähti kertoo.

Belgialainen Jean-Claude Van Damme, oikealta nimeltään Jean-Claude Van Varenberg aloitti itsepuolustuslajit kymmenen vuoden iässä. Sittemmin hän on saanut muun muuassa mustan vyön Shotokan karatessa. Hän aloitti 16-vuotiaana baletin, jotta saisi vartaloonsa lisää notkeutta. Toimintaelokuvien näyttelijä muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1981 ja sai ensimmäisen isomman roolinsa Haastaja-elokuvasta vuonna 1986. Van Damme toimii myös käsikirjoittajana ja tuottajana.