Perheenisä järkyttyi – ovella tuli vastaan kolmemetrinen alligaattori

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla kerrotaan usein erilaisia tarinoita ihmisen ja luonnon kohtaamisista. Yhdysvaltojen New Orleansissa tuli aiemmin tänä vuonna ilmi tapaus, jossa alligaattori ”hengaili” erään hotellin aulassa. Nyt erään perheen uutisoidaan järkyttyneen, kun heidän kotiinsa ilmestyi vaarallinen kutsumaton vieras.

Floridan New Tampassa pienen poikansa kanssa asuva Tom Stroccio sai eräänä päivänä naapuriltaan varoittavan multimediaviestin, jossa hän näki kuvan etupihallaan makoilevasta alligaattorista. Perheenisä otti heti yhteyttä eläinviranomaisiin, jotka saapuivat nopeasti Easton Parkin naapurustoon.

Yli kolmemetrinen alligaattori ei suhtautunut rauhallisesti eläinviranomaisten tuloon, sillä krokotiilieläin alkoi käyttäytyä uhkaavasti ihmisten edessä. Työntekijät joutuivatkin kamppailemaan 15 minuutin ajan ennen kuin he saivat kiinnitettyä köyden alligaattorin leukojen ympärille.

Tom Stroccio kertoi 10 News -televisiokanavalle, että heidän naapurustonsa vesialueilla liikkuu paljon alligaattoreita. Hän ei ollut kuitenkaan koskaan kohdannut alligaattoria kadulla tai talojen pihoilla. Tilastojen mukaan Floridassa on noin 1,3 miljoonaa alligaattoria ja vuosina 1948 – 2005 kyseisten krokotiilieläinten on raportoitu hyökänneen ihmisten kimppuun yli 350 kertaa.