Vessoille hämmentävä teemapuisto: ”Ylenkatsomme ulostamisen merkitystä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla riittää erilaisia teemapuistoja ja huvialueita, joista lapsiperheet saavat nauttia sydämensä kyllyydestä. Esimerkiksi Tampereen Särkänniemeen avattiin äskettäin Angry Birds -teemapuisto.

Nyt Etelä-Koreassa on menty askeleen pidemmälle, sillä siellä on avattu Suwonin kaupungissa The Restroom Cultural Park, joka on saanut inspiraationsa vessasta. Kyseinen puisto on rakennettu entisen pormestarin Sim Jae-Duckin muistoksi. Mies tunnettiin myös lempinimellä Mr. Toilet.

Kuva: YouTube, BBC

Oudon liikanimen edesmennyt pormestari oli saanut synnyttyään tarinan mukaan isoäitinsä vessassa. Mies kampanjoi elinaikanaan hyvien wc-tilojen puolesta, ja hän myös rakensi wc-pöntön muotoisen kodin. Kodista on tehty nyt museo, joka on teemapuiston keskus.

Kulttuurinen huvipuisto sisältää historialllisen vessan aikalinjan, wc-taidegallerian, hauskoja faktoja ihmisulosteesta ja useita wc-tiloista tehtyjä patsaita.

– Keskitymme syömiseen joka päivä, mutta ylenkatsomme ulostamisen merkitystä. Vessa on tärkeä paikka terveydelle, puhtaudelle ja veden kulutukselle, kommentoi Lee Youn Souk BBC News -sivustolle.