Näin ennustettava olet! Videotesti hämmentää verkossa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisten käytöksen ennalta-arvattavuutta pyritään monesti tutkimuksissa testaamaan erilaisilla testeillä. Osa kokeista osuu hämmästyttävällä todennäköisyydellä oikeaan ennustuksissaan.

Kuva: YouTube

Nyt Richard Wiseman on tehnyt hauskan testin, jonka perusteella katsoja voi arvioida omaa ennustettavuuttaan. Videotestissä nähdään yhdeksän neliötä, joissa on erilaisia kuvioita. Aloituskuviolta lähtien voi miehen ohjeiden mukaan siirtää sormeaan vaaka- tai pystysuoraan suuntaan.

Siirtojen myötä Wiseman ottaa neliöitä pois kuvasta, jonka jälkeen hän antaa edelleen signaaleja liikuttaa sormea. Hämmästyttävällä tarkkuudella mies arvaa oikein, ja tietää minkä kuvan päällä sormi ei ole. Viimeinen jäljelle jäänyt neliö kertoo, kuinka ennustettava katsoja todellisuudessa on.