Miehetkö aina valmiita seksiin? Nämä asiat vievät miehen seksihalut

Lifestyle · Neea Jokinen

Miehet kieltäytyvät harvemmin seksisessioista, kun taas naiset keksivät yleisemmin tekosyitä pelehtimisen välttämiseen esimerkiksi väsymyksen takia. Nyt Cosmopolitan-lehti on julkaissut verkossa listan asioista, jotka voivat pilata urosten paritteluvietin.

Eläinkokeet ovat osoittaneet, että bromattu kasviöljy voi aiheuttaa kivesvaurion. Ainesosaa käytetään muun muassa sitrushedelmän makuisten virvoitusjuomien ja elektrolyyttejä sisältävien urheilujuomien valmistukseen. Bromi voi aiheuttaa impotenssia ja heikentää miesten seksihaluja.

New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miesten testosteronitaso laski dramaattisesti, kun miespuoliset koehenkilöt saivat syötäväkseen lakritsia. Jos kyseisiä herkkuja nautiskelevan kaksilahkeisen himokkuus on kadonnut, kannattaa kokeilla esimerkiksi suklaata.

Suuhygienian laiminlyöminen voi aiheuttaa ongelmia makuuhuoneen puolella. Journal of Periodontology -lehden mukaan miehillä, jotka eivät käytä hammaslankaa, on suurempi riski kärsiä erektiohäiriöistä kuin aamuin illoin purukalustoaan perusteellisesti puhdistavilla kaksilahkeisilla.

Etenkin vegaani-ruokavaliota noudattavien miesten kannattaa tarkkailla soijan kulutustaan. Soijan nimittäin tiedetään laukaisevan miehissä feminiinisiä ominaisuuksia, kuten rintojen kasvua ja estrogeenitasojen nousua. Samalla se heikentää komistusten erektiota ja kiimaisuutta.

Monet pariskunnat saattavat täyttää makuuhuoneensa tuoksukynttilöillä virittääkseen intiimin tunnelman ennen seksipuuhia. Tuoksuvilla tunnelman luojilla on kuitenkin aivan päinvastainen vaikutus. Etelä-Carolinan yliopiston vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan jotkut keinotekoisesti tuotetut tuoksukynttilät päästävät ilmaan myrkyllisiä ainesosia, ja siten heikentävät seksiviettiä.