Tutkimus paljasti: Miehillä salarakkaille salaisia käyttäjäprofiileja ja sähköpostitilejä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Luottamuspulasta kärsivät naiset saattavat tutkia salaa kumppaninsa kännykkää ja lukea heidän tekstiviestejään. Joidenkin miesten tiedetäänkin jääneen kiinni pettämisestä, kun heidän puolisonsa on saanut tietää salasuhteesta esimerkiksi sähköpostiviesteistä.

Nyt BullGuard-yritys on teettänyt tukimuksen miesten mobiililaitteiden käytöstä. Tulokset osoittavat, että miljoonilla miehillä on salainen käyttäjäprofiili tai sähköposti sosiaalisessa mediassa. Salaprofiilien avulla parisuhteessa elävät miehet pitävät yhteyttä muun muassa entisiin tyttöystäviinsä tai henkilöihin, joista heidän nykyinen kumppaninsa ei pidä.

Jotkut miehet paljastivat myös perustaneensa salaisen sähköpostin salasuhteen vuoksi. Yksi kahdestakymmenestä tutkimukseen osallistuneista miehistä myönsi ostaneensa toisen kännykän ylläpitääkseen yksityisyyttään. 77 prosenttia miehistä puolestaan kertoi poistavansa säännöllisesti kännykästään tekstiviestejä, joiden lukeminen saattaisi pahoittaa puolison mielen.

Tutkimuksessa selvisi myös, että yksi kahdestakymmenestä miehestä on joutunut jätetyksi, koska heidän kumppaninsa on lukenut heidän salaisia viestejään. Neljännes kyselyyn vastanneista miehistä kertoi nolostuvansa, jos joku tutkailisi heidän Google-selaushistoriaansa.

23 prosenttia vastaajista kertoi olevansa hyvin tarkka siitä, ettei heidän tyttöystävänsä tutki miesten puhelimia ja sähköpostiviestejä. Kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistuneista miehistä ei ole paljastanut salasanojaan kumppanilleen. 18 prosenttia osallistujista puolestaan kertoi poistavansa tietokoneeltaan tiettyjä kuvia ja videoita ”varmuuden vuoksi”.

– Jonkun puhelimen tutkiminen ilman lupaa on valtava yksityisyyden loukkaus. Sellaista ei voi suvaita. Meillä kaikilla on asioita, jotka haluamme pitää yksityisinä, yrityksen johtaja Mike Hodges kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.