Sukeltajat pelastivat valashain syvyyksissä – uskomaton näky videolle

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Valashai on petokalaan viittavasta nimestään huolimatta merten lempeä jättiläinen, joka nauttii ruoakseen planktonia. Nyt kyseinen maailman suurin kala on joutunut ongelmiin aaltojen alla Meksikon rannikolla Socorro-saaren liepeillä.

Kuva: YouTube

Verkkovideolla nähdään, kuinka sukeltajat pelastavat eläimen, jonka kehon ympärille on kiertynyt kalastusverkkoa. Sukeltajat leikkaavat veitsellä verkon pois merieläimen ympäriltä, eikä valashai liiku juuri lainkaan pelastusoperaation aikana aivan kuin se tietäisi ihmisten auttavan sitä.

Valashain kehosta näkee, että verkko on hiertänyt sitä epämukavasti. Kala pääsee tämän jälkeen kuitenkin jatkamaan uiskenteluaan vapaammin, ja se päästää pienen ulisevan äänen kiitokseksi pelastajilleen.