Pariskunta ei suostunut muuttamaan – talo keskellä autotietä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan jo puoliksi tuhotussa Wenlingin kaupungissa asuvaa Luo Baogenia ja hänen vaimoaan odotti taannoin ikävä uutinen, kun hallitus pyysi heitä muuttamaan pois rakkaasta kotitalostaan paikalle rakennettavan moottoritien vuoksi.

Kuva: YouTube

Pariskunta piti kuitenkin tarjottua korvaustarjousta liian pienenä, eivätkä he suostuneet ehdotukseen. Tämä ei kuitenkaan estänyt Kiinan hallituksen suunnitelmia, vaan autotie rakennettiin – siitä huolimatta, että Baogenien viisikerroksinen kotitalo jäi sen keskelle. Tietä ei ole vielä avattu autoilijoille, mutta pian heillä ei ole pian muuta mahdollisuutta kuin kiertää keskellä tietä törröttävä rakennus.

Tämä ei ole suinkaan ainoa samankaltainen tapaus Kiinassa. Daily Mail -lehden mukaan Baogenien kaltaisia ihmisiä kutsutaan ”kodin omistaviksi nauloiksi”. Heidän kerrotaan pitävän taloistaan kiinni samaan tapaan kuin itsepäinen naula pysyy lankussa poistoyrityksistä huolimatta.