NASA: ”Mayojen maailmanlopputarina uhkaa lapsia ja itsetuhoisia teinejä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maya-kansan ikivanha kalenterijärjestelmä on saanut kuluneen vuoden aikana hurjasti mediahuomiota. Kalenterin ajanlasku päättyy 21. joulukuuta, mikä on saanut monet tahot kiihtymään maailmanlopun ennustuksiin.

Viimeisin huhu on, että Nibiru, sumerilaisten löytämä liikkuva planeetta, törmäisi kohtalokkaana päivämääränä maapalloon tappaen kaikki sen ihmiset. Kotiplaneettamme tilanne on huolestuttanut erityisesti nuoret ja lapset. NASA:n astrobiologi David Morrisonin mukaan ihmisiltä on tullut suuri määrä kyselyitä mahdollisesta maailmanlopusta.

Monet nuoret ovat kertoneet miehelle viestein, etteivät he pysty kuoleman pelkonsa takia syömään tai nukkumaan. Osa masentuneista teineistä suunnittelee myös itsemurhaa. Morrison tuomitseekin jyrkin sanoin internetissä levitetyt maailmanloppuhuhut, ja pitää niitä äärimmäisen tuhoisina.

– Vaikka tämä asia on vitsi joillekin ihmisille ja mysteeri toisille, on olemassa paljon ihmisiä, jotka ovat todella vakavasti huolissaan, kertoi David Morrison Daily Mail -sivustolle.

NASA julkaisi verkkosivuillaan virallisen tiedotteen, jossa se teki selväksi, ettei maailma lopu tämän vuoden joulukuussa. Tämänkaltaiset juorut johtuvat maya-kalenterin väärintulkitsemisesta. Tutkijoiden mukaan pelättyä Nibiru-planeettaa ei todellisuudessa ole edes olemassa.

Eräiden mielipiteiden mukaan 21. joulukuuta toisi muutoksen maapallon magneettikenttään. Jotkut taas väittävät, että maa on matkalla kohti avaruudessa olevaa mustaa aukkoa, joka on Linnunradan galaksin keskuksessa. Tutkijoiden mukaan maailman tuhoon liittyvä huoli olisi parempi suunnata esimerkiksi ilmastonmuutokseen ja sen tuomiin ongelmiin.