Huikeat illuusiot harhauttavat silmää – katso hämmästyttävä video!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisen näköaistia on helppo manipuloida erilaisilla väärää syvyysvaikutelmaa luovilla kuvilla. Yksi esimerkki tällaisista ovat anamorfiset illuusiot, joissa esimerkiksi kadulle maalattu kuvio saattaa näyttää tietystä suunnasta katsottuna siltä, että maassa olisi ammottava kuoppa.

Kuva: YouTube

Brussup-niminen Youtube-käyttäjä on erikoistunut anamorfisiin illuusioihin. Tuoreella videolla hän esittelee optisia illuusioita, joissa papereille on luotu kuvat Rubikin kuutiosta, teippirullasta ja kengästä.

Ne ovat useasta suunnasta katsottuna vääristyneitä, mutta tietystä kulmasta nähtynä ne näyttävät aivan oikeilta, kolmiulotteisilta esineiltä. Brussup-käyttäjän Youtube-tilillä on nähtävissä myös muita vastaavia illuusioita.