Tosielämän Grinch varasti yli 100 000 lelua

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni on nähnyt vuonna 2000 ensi-iltansa saaneen The Grinch -elokuvan, jonka pääosaa esittää suosikkikoomikko Jim Carrey. Elokuva kertoo vuorella asuvasta vihreästä Grinch-peikosta, joka vihaa joulua ja varastelee kyläläisten joululahjoja.

Nyt poliisit ovat pidättäneet tosielämän Grinchin, jonka epäillään varastaneen yli 100.000 lelua ja arvokkaita lahjoituksia pelastusarmeijalta. Torontossa asuvan 51-vuotiaan David Rennien kerrotaan varastaneen viime vuosien aikana lelutehtaalta yli kahden miljoonan dollarin, eli noin 1,6 miljoonan euron, edestä tavaraa.

Lelutehtaan johtajana työskennellyt David Rennie jäi palkalliselle vapaalle lokakuussa, kun hyväntekeväisyysjärjestö alkoi tutkia tapausta. Maanantaina mies päätti kuitenkin myöntää syyllisyytensä poliiseille. Viranomaiset löysivät miehen varastosta muun muassa 146 kappaletta rattaita, leluja ja vauvan sänkyjä. Rennie joutuu oikeuden eteen tammikuussa, AP-uutistoimisto uutisoi.