Nyt se kruunattiin: Tässä on X Factor -voittajan taidonnäyte

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Britannian X Factor -ohjelma on ollut jo kuukausien ajan tiiviisti otsikoissa. Laulukilpailussa on koettu dramaattisia hetkiä, kun esimerkiksi ennakkosuosikkina pidetty 16-vuotias Ella Henderson putosi yllättäen viikkoja ennen finaalia.

Nyt Britannian X Factor -ohjelman voittaja on valittu. Vuoden 2012 kykyjenetsintäkilpailun voittajaksi kruunattiin 24-vuotias James Arthur, joka sai taisteli voittotittelistä nuoren soul-laulaja Jahmene Douglasin kanssa. Arthur keräsi yleisöääniä finaalissa muun muassa upealla tulkinnallaan Shontellen Impossible-kappaleesta.

– Kiitos, kiitos niin paljon. Voitinko oikeasti? Vau, olen sanaton, James Arhur kommentoi voittoaan The Daily Mail -sivuston mukaan.

James Arthur sai ensimmäisen X Factor -esiintymisensä jälkeen tuomaristolta ja yleisöltä hurjat aplodit, kun hän esitti oman versionsa Tulisa Contostavlosin Young-kappaleesta. Rap-osuuksia biiseihinsä lisäävän James Arthurin koe-esiintymistä on katsottu YouTube-palvelussa jo yli yhdeksän miljoonaa kertaa.