Tutkimus paljasti: 1800-luvulla puumanaisia oli paljon enemmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puuma-termillä kutsutaan naisia, jotka hankkivat seuraa itseään reilusti nuoremmista miehistä. Ilmiöstä on tullut trendi erityisesti viime vuosina. Tuore tutkimus kuitenkin paljastaa, että kyse ei ole mistään kovin uudesta villityksestä.

Sukututkimuksiin keskittyneen verkkosivusto Ancestry.co.uk:n mukaan yli kymmenen vuoden ikäeron omaavia pariskuntia oli 1800-luvulla lähes tuplasti enemmän kuin nykyään. Tapauksista peräti 61 prosentissa nainen oli vanhempi osapuoli. Nuorempien miesten kanssa naimisiin menneet naiset olivat viktoriaaniseen aikaan usein leskiä. Myös sinkkuäitien määrän havaittiin olevan isompi 1800-luvulla kuin nykyään.

Tutkimuksessa tehtiin muitakin mielenkiintoisia havaintoja. Vanhempiensa hoivissa asuvia, aikuisiän ylittäneitä lapsia pidetään usein nykyajan ilmiönä. Tutkimuksen mukaan 1800-luvulla yhdessä seitsemästä taloudessa yli 25-vuotias ihminen asui vanhempiensa luona. Nykyään vastaava luku on 12 prosenttia.