Nokian uutuus vuoti verkkoon ennen aikojaan? Katso kuvat

Digi · Stara.fi

Nokian Lumia 505, joka on jo pariin otteeseen vuotanut ennen aikojaan meksikolaisen Telcel-operaattorin toimesta, on nyt ilmestynyt myös Nokian meksikolaissivustolle. Toistaiseksi uuden edullisen hintaluokan mallin odotetaan saapuvan markkinoille vain Meksikossa ja juuri Telcel-operaattorin kautta.

Nokia on aiemminkin julkistanut operaattoreille kustomoituja erikoisversiota. Esimerkiksi Yhdysvalloissa AT&T:n myydessä myös Euroopan markkinoilla olevaa Lumia 820 -mallia, on T-Mobilen valikoimissa Lumia 810 ja Verizonilla Lumia 822.

Kuva: Nokia
Kuva: Nokia

Lumia 505 tarjoaa 3,7 tuuman AMOLED ClearBlack -kosketusnäytön 800×480 pikselin tarkkuudella, kahdeksan megapikselin kameran EDoF-tarkennuksella, neljä gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 256 megatavua RAM-muistia, Bluetooth 2.1:n, WLAN 802.11a/b/g/n:n ja 1 300 milliampeeritunnin akun.

Kuva: Nokia
Kuva: Nokia

Tiedonsiirto sujuu 3G-verkoissa HSDPA-tekniikalla 7,2 megabitin enimmäissekuntinopeudella. Painoa Lumia 505:llä on 131 grammaa. Värivaihtoehtoja uutuudesta on tulossa tarolle kolme kappaletta: pinkki, musta ja punainen. Puhelin tulee tarjoamaan alusta alkaen Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän 7.8-version.

Lumia 505:n tarkoja saatavuus- tai hintatietoja ei ole vielä paljastettu. Joka tapauksessa puhelimen pitäisi sijoittua varsin edulliseen hintaluokkaan ja tulla jälleen tuomaan pientä lisäkiihdytystä Nokian Lumia-myyntiin Latinalaisessa Amerikassa ja mahdollisesti muillakin kehittyvillä markkinoilla. Lumia 505:n ohella Nokia on tuomassa edullisempaa valikoimaa täydentämään ainakin Lumia 510:n.

Yhteistyössä Mobiili.fi.