Mies haluaa selvitä maailmanlopusta – rakensi 36 000 dollarin suojapallon

Lifestyle · Tim Isokivi

Maya-kansan ikivanha kalenterijärjestelmä on kerännyt mediassa viime aikoina valtavan määrän huomiota. Kalenterin ajanlasku nimittäin päättyy 21. joulukuuta 2012, mikä on saanut useat ennustuksiin ja paranormaaleihin ilmiöihin uskovat tahot pelkäämään maailmanlopun koittavan huomenna.

Kiinalainen maanviljelijä Liu Qiyuan on päättänyt pelata varman päälle, sillä hän on rakentanut itselleen suojan maailmanlopun varalle. Kyseinen suoja on yli 36.000 euroa maksanut ilmatiivis säiliö, jota mies itse kutsuu ”Nooan arkiksi”. Liun mukaan pallomaisessa suojassa voisi esimerkiksi selviytyä neljä kuukautta Pohjois- tai Etelänavalla tuntematta oloaan kylmäksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

– Tämän suojan kanssa ei tule ongelmia, vaikka 1.000 metriä korkeat aallot koetteleisivat sitä. Se on kuin pingispallo, sen kuori on ohut mutta se kestää valtavaa painetta, Liu kertoi Sky News -uutisille.

Suojassa on miehen mukaan tilaa 14 ihmiselle, ja se on varustettu turvavöillä, happisäiliöillä, ruoalla ja vedellä. Liu Qiyuan kertoo saaneensa idean ”Nooan arkille” vuonna 2009 julkaistusta Hollywood-elokuvasta 2012, jossa ennustusten mukainen maailmanloppu koettelee liutaa selviytyjiä.