Neumann kohukappaleesta: ”Sävelsin ja sanoitin yhdeltä istumalta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä Dingon uusi Facebookissa-kappale on puhuttanut kovasti sosiaalisessa mediassa. Stara tiedusteli yhtyeen keulahahmolta Neumannilta miten netissä kovasti kohuttu tulevan levyn toinen singlelohkaisu sai alkunsa.

– Kyllä biisi sai alkunsa ihan samalla tavalla kuin mä oon tehnyt aikaisemmatkin biisit. Ei tässä kohdin ole mitään sillai poikkeuksellista. Sävelsin ja sanoitin tän biisin ihan yhdeltä istumalta, Neumann kertoi Staralle.

– Idea lähti ihan pelkästään siitä, että mua kiinnostaa toi Facebook-yhteisö ja siitä kuinka tärkeä kommunikointiväline se on ihmisten keskuudessa. Siltä kulmalta mä tein sen ajattelematta yhtään sitä, että millaisia reaktioita se aiheuttaa.

– Siinä vaiheessa, kun ylipäätään tätä toista singlejulkaisua levy-yhtiön ja tuotantotiimin kanssa pohdittiin, niin mä olin yhden toisen biisin kannalla, mutta tuotantotiimi painoi vaan päälle. Ne olivat sitä mieltä, että Facebookissa-biisissä oli jotain sellaista kummallista tartuntapintaa. Annoin periksi ja tässä ollaan.

Sinkkubiisi on pohjiensa osalta konemusiikkia, mutta Neumannin mukaan tuleva levy on silti pääasiallisesti hieman tutumpaa Dingoa.

– Kyllä se kokonaisuudessaan Dingolta kuulostaa. Onhan siellä näitä vivahteita ja elementtejä mitä Facebookissa-biisissä on, mutta ehkä tää Facebookissa on radikaalein raita. Kyllä nyt on tulevalla albumilla taas vetoja, jotka on kyllä aika selkeästi kyllä peridingomaisia, Neumann lupasi.