Sami Hedberg: ”Krapulassa keksii aika paljon kaikkia juttuja”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomen suosituimpien stand up -koomikoiden kärkikaartiin jo vuosien ajan lukeutunut Sami Hedberg kiersi äskettäin Suomea huippusuosituksi tulleella kiertueellaan. Stara tapasi tähden Tampereella turneen viimeisen esiintymisen yhteydessä.

Stand up -esiintyjät saattavat keksiä hauskoja tarinoita yleisölle kerrottavaksi esimerkiksi omasta elämästään tai julkisella paikalla todistetusta tilanteesta. Myös Sami Hedberg on kehitellyt lukuisia tarinoitaan tosielämän tapahtumista. Miehen mukaan suurin osa hänen jutuistaan onkin syntynyt kyseisellä kaavalla.

– Aika moni jutuistani on syntynyt oikeista havainnoista. Niinhän se menee, komediaa voi tehdä ihan mistä tahansa. Pitää vain keksiä se hauska syy, miksi asiasta kertoo muille. Muistan, kun ostoskärryt tulivat Suomeen ja ne olivat lukollisia. Se alkoi vähän v*uttamaan, Sami Hedberg kertoi Staralle.

– Krapulassa keksii aika paljon kaikkia juttuja – ja myös yöelämässä. Naisista keksii myös juttuja, seuraa vain heidän eleitä tai maneereita. Havainnoin asioita ja sitten pitää löytää oikea tapa kertoa ne eteenpäin.

Sanavalmiin esiintyjän uskoisi keksivän lennosta toimivia iskurepliikkejä flirttiyritysten aikana. Sami Hedbergin mukaan paras iskulause on perinteisestä meille vai teille? -kysymyksestä muotoiltu lausahdus.

– Tämä on varmaan jostain omasta materiaalistani, eli lähdetäänkö meille vai lähdenkö minä meille? Nyt ei tule mitään muuta mieleen. Minähän olen siis homo, no en. Paras iskulause on siis, hei olenko mä homo? Koomikko vitsaili.