Vatikaani otti harppauksen – Paavi twiittaa nyt iPadilla

Digi · Tim Isokivi

Twitter käy Facebookin kanssa kovaa kilpailua internetin sosiaalisten medioiden herruudesta. Facebook-profiili on jo yli miljardilla ihmisellä, kun taas Twitter ylitti viime kesänä 500 miljoonan käyttäjän rajapyykin.

Twitter nauttii suuresta suosiosta etenkin julkisuuden henkilöiden ja heidän tekemisiään seuraavien fanien keskuudessa. Taannoin Twitter sai yhden vaikutusvaltaisen ja ympäri maailmaa tunnetun käyttäjän lisää, kun 85-vuotias paavi Benedictus XVI liittyi sosiaaliseen mediaan. Kerroimme aiemmin kuinka Paavi ohitti nopeasti Justin Bieberin uudelleentwiittausten suhteellisessa määrässä.

Katolisen kirkon johtaja käyttää Twitterissä nimeä @Pontifex, joka on latinaa ja tarkoittaa sillanrakentajaa. Nyt on selvinnyt, että Paavi ei päivitä Twitter-mikroblogiaan tietokoneella, vaan hän kirjoittaa päivityksensä iPadila. Ensimmäisen viestinsä hän kirjoitti tilannetta katselemaan tulleen yleisön edessä Vatikaanissa.

People-lehden mukaan Benedictus XVI ei tule lähettämään jokaista twiittaustaan henkilökohtaisesti, mutta saavuttaa varmasti lukuisat katolilaiset internet-käyttäjät uuden median myötä.

– Hyvät ystävät, olen iloinen päästessäni kosketuksiin kanssanne Twitterin kautta. Kiitoksia kohteliaasta vastaanotostanne. Siunaan teitä kaikkia koko sydämelläni, paavi twiittasi.