Mobiili dataliikenne rajussa kasvussa: Näin kävi DNA-verkossa

Digi · Stara.fi

Älypuhelinten ja tablet-tietokoneiden kasvava suosio on kiihdyttänyt mobiilidatan kasvua ennätysmäisen paljon. Suomen kolmanneksi suurin operaattori DNA kertoi eilen, että mobiilidatan kasvu jatkuu nopeana. Yhtiön mukaan liikennemäärä yli kaksinkertaistui sen verkossa vuonna 2012.

Datakäytön kasvua selittävät älypuhelinten ja tablettien yleistyminen sekä nopeutuvien verkkojen mahdollistamat uudet käyttötavat, kuten HD-laatuisen videon katselu. Myös tekstiviestit pitivät pintansa – niiden lähetysmäärä DNA:n verkossa kasvoi edellisvuodesta viisi prosenttia vuodessa. Yhtiön mukaan osa kasvusta selittyy erilaisten palveluviestien lisääntymisellä.

Multimediaviestien lähetysmäärä kasvoi DNA:n verkossa 25 prosenttia viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Uudet älypuhelimet toimivat tekstiviestimäärän kasvua rajoittavana tekijänä, sillä viestisovellukset kuten Facebook Messenger, WhatsApp ja Kik Messenger sekä valmistajien omat ratkaisut mahdollistavat viestittelyn kaverien kanssa datayhteyden yli ilman erillistä tekstiviestimaksua. Lisäksi tekstiviestien suosiota tukevat edulliset kiinteähintaiset viestipaketit.

Yhteistyössä Mobiili.fi.