Kansa otti oikeuden omiin käsiin: Raiskaajapoliitikko riisuttiin ja hakattiin Intiassa

Ohhoh! · Stara.fi

Koko maailmaa on viime viikkoina järkyttänyt Intiassa sattunut tapaus, jossa miesjoukko raiskasi ja hakkasi bussissa 23-vuotiaan opiskelijatytön. Alastomana ja henkihieverissä bussista ulos heitetty nainen menehtyi myöhemmin vammoihinsa. Tapauksen myötä kansa on noussut barrikadeille ja viranomaiset joutuneet ahtaalle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tapauksen jälkeen Intiassa on noussut massiivinen kansanliike, jossa poliisilta vaaditaan tiukempia toimenpiteitä naisiin kohdistuvissa rikoksissa. Saamattomaksi kuvailtuja poliiseja on myös hakattu mielenosoituksissa. Poliisi ei ole kyennyt pitämään huolta naisten oikeuksista, joten kansalaiset ovat monin paikoin ryhtyneet jakamaan syylliseksi epäillyille oikeutta ilman viranomaisia, The Indian Express raportoi.

Tuoreimmassa tapauksessa kongressiedustaja Bikram Singh Brahma joutui väkijoukon pahoinpitelyn kohteeksi Koillis-Intiassa, koska häntä epäiltiin raiskauksesta. Kansalaiset rankaisivat korkeatasoista poliitikkoa ensin itse, ja vasta sen jälkeen mies toimitettiin poliisille. Brahman epäillään raiskanneen naisen kotonaan Santipurissa. Kyläläiset saivat tietää tapauksesta, jolloin he riisuivat poliitikolta vaatteita ja pahoinpitelivät hänet julkisesti muun muassa nyrkeillä ja raipoilla. Tapauksesta julkaistiin myös video verkossa.