Mies söi maailman tulisinta currya – näki hallusinaatioita

Lifestyle Nettivideot Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla järjestetään vuosittain chilitapahtumia, joissa ihmiset voivat maistella hyvin voimakkaasti maustettuja ja tulisia ruokia. Joskus tapahtumissa järjestetään myös syöntikilpailuja. Nyt erään 55-vuotiaan miehen uutisoidaan syöneen maailman tulisinta curry-maustetta.

Lääkärinä työskentelevä Ian Rothwell -niminen mies päätti kokeilla sietokyvyn rajojaan, sillä hän söi huipputulisella Widower-currylla maustetun ruoka-annoksen. Kyseisen mausteseoksen kerrotaan olevan noin 10.000 kertaa tulisempaa kuin tavallinen Tabasco-kastike. Oheisella videolla ei nähdä lääkärin ruokailua, vaan toisen vastaavan ruokailun seuraukset.

Chilien tulisuuksien mittaamiseen käytetyn Scovillen asteikon mukaan Widower-curry sisältää yli kuusi miljoonaa scovilleyksikköä. Mausteseoksen valmistamiseen käytetään muun muassa 20 Naga-chiliä ja 1 teelusikallinen vielä tulisempaa Naga-tiivistettä. Nagan ikäviin ominaisuuksiin kuuluu, että polttava tunne voimistuu poikkeuksellisen pitkään ja voimakkaasti pitkään syömisen jälkeen.

Annoksen tuskaisesta tulisuudesta huolimatta Rothwell ei kuitenkaan luovuttanut, ja hän alkoi lopulta nähdä hallusinaatioita kesken ruokailunsa. Lääkärin mukaan mies rakastaa curry-mausteisia ruokia, mutta maailman tulisimman curryannoksen syöminen oli järisyttävä kokemus. Rothwellilla menikin noin tunti pienen annoksen syömiseen.

– Rakastan tulista currya, mutta se oli jotain aivan muuta. Kuin eri asteikolta. Pidin puolivälissä ruokailua tauon, koska minun täytyi mennä ulos kävelylle haukkaamaan raitista ilmaa, Ian Rothwell kertoi Female First -sivuston mukaan.