Tom Cruise uskoo vakavissaan: ”Voin päästä presidentiksi”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuonna vaimostaan Katie Holmesista eronnut toimintatähti Tom Cruise nähdään paraikaa valkokankailla Jack Reacher -elokuvan pääroolissa. Miekkosen kerrottiin äskettäin ihastuneen näyttelijätär Malin Akermanin siskoon, Jenniferiin.

Uusin paljastuskirja kertoo, että Cruise suunnitteli joskus uraa Yhdysvaltojen presidenttinä. Uudessa Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief -teoksessa kirjoittaja Lawrence Wright väittää, että toimintatähti tapasi skientologiakirkon asioiden merkeissä maiden johtajia, kuten presidentti Bill Clintonin ja tärkeitä yhdyshenkilöitä George W. Bushin ja Tony Blairin tiimeistä.

Tapaamiset saivat Tom Cruisen kunnianhimon heräämään, ja miehen kerrotaankin keskustelleen asiasta vakavasti kirkon johtajan, David Miscavignen kanssa. Erään skientologiakirkon jäsenen paljastuksen mukaan näyttelijä aikoi poliittiselle uralle. Hän myös uskoi omiin mahdollisuuksiinsa.

– Jos Arnold Schwarzenegger voi olla kuvernööri, minä voin päästä presidentiksi, sanoi Tom Cruise kirjassa Us Weekly -lehden mukaan.

Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero tuli maailmalle yllätyksenä. Holmes ilmoitti kesällä hakevansa avioeroa, ja kertoi samalla parin liiton olleen karilla jo puolen vuoden ajan. Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa.