Facebook julkaisee huomenna oman kännykän?

Digi · Stara.fi

Facebook on lähettänyt kutsuja median edustajille tiistaina järjestettäviin tilaisuuksiin, joissa yhtiö on luvannut esitellä jotain uutta rakentamaansa, paljastamatta ennalta mitään tarkempia yksityiskohtia.

Tuoreimpien huhujen ja spekulaatioiden perusteella ohjelmassa voisi olla jonkinlaisen Facebook-puhelimen julkistus, mutta tarkempia tietoja asiasta ei ole. Huhuista kertoo TechCrunch-blogissa MG Siegler, joka ei kuitenkaan pysty tarjoamaan yksityiskohtaisia tietoja tulevien tilaisuuksien sisällöstä eikä mahdollisesta Facebook-puhelimesta.

Sieglerin mukaan keskusteluissa hänen lähteidensä kanssa kaksi asiaa on kuitenkin noussut esiin: tiistain tilaisuuden pitäisi liittyä mobiiliin ja olla iso juttu Facebookille.

Facebookin puhelinaikeista on huhuttu viime vuosien aikana laajasti, mutta toistaiseksi huhut eivät ole muuttuneet todellisuudeksi, minkä lisäksi myös Facebookin johto yhtiön perustaja Mark Zuckerberg mukaan lukien ovat järjestään kiistäneet suunnitelmat Facebook-puhelimesta todeten, ettei oman puhelimen valmistamisessa olisi järkeä yhtiölle.

Yksi asia on monien huhujen perusteella kuitenkin on varmaa: jonkinlaista kehitystyötä oman puhelimen tai oman mobiilin käyttöjärjestelmän parissa Facebook on viime vuosina vaihtelevalla laajuudella tehnyt. Aiempien huhujen perusteella todennäköisin skenaario on, että Facebook olisi muokannut Googlen luomaa Androidia oman maunsa mukaiseksi, kuten Amazon toimii Kindle Fire -tablettiensa käyttöjärjestelmän kanssa, ja hankkinut omalla käyttöjärjestelmällään varustetulle laitteelle kumppanivalmistajan, joksi aiemmin on huhuttu vahvimmin HTC:tä.

Mitään varmaa Facebookin puhelimesta ei kuitenkaan tiedetä, TechCrunchin MG Sieglerkin toteaa. Voi hyvin olla, että Facebook on rakentanut käyttöjärjestelmänsä esimerkiksi Palmin ja HP:n hylkäämän webOS:n pohjilta tai itse tyhjästä alkaen. Valmistuskin voi hoitua eri tavalla. Tai puhelin voi olla vain kehittyville markkinoille tarkoitettu halpamalli.

Merkittäviä uutisia tiistaina Facebookilta joka tapauksessa tultaneen kuulemaan: yhtiö on kutsunut mediaa Kaliforniassa, Yhdysvalloissa sijaitsevan pääkonttorinsa ohella myös Lontooseen. Pienistä uutisista tuskin järjestettäisiin erillisiä tiedotustilaisuuksia samanaikaisesti kahdella eri mantereella. Tiistaina siis nähdään, muuttuvatko huhut Facebook-puhelimesta muodossa tai toisessa tällä kertaa todeksi.

Yhteistyössä Mobiili.fi