Hämmästyttävä pilakuva vuodelta 1906: Kännyköiden vaikutukset ennustettiin oikein

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisin ihmisten kokoontuessa yhteen heistä osa on lähes koko ajan matkapuhelin kädessä joko lukemassa muiden viestejä tai kirjoittamassa omiaan. Tämä trendi sai alkunsa vuonna 1992, kun suomalainen keksintö tekstiviesti alkoi tekemään tuloaan matkaviestimiin. Ajatus ei kuitenkaan ole lainkaan uusi.

Nyt A Century of PUNCH Cartoons -nimisesta vuonna 1955 kootusta arkistosta on nimittäin löytynyt vuodelta 1906 peräisin oleva pilapiirrustus, jossa tekstiviestien ja matkaviestimien seuraukset on osattu ennustaa hämmästyttävän hyvin kohdalleen. ”Langattoman viestinnnän kehitys” -nimisessä kuvassa nainen vastaanottaa juuri viestiä, kun mies on taas saanut viestissään huonoja uutisia.

Kuva: A Century of PUNCH Cartoons 1955
Kuva: A Century of PUNCH Cartoons 1955