Nettikaupan karmaiseva photoshop-moka: ”Mitä oikein tapahtui?”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Nykyisin käytännössä kaikkia malli- ja mainoskuvia käsitellään photoshopilla. Uutisoinnin kohteeksi nousee aika ajoin noloja photoshop-mokia, joissa kuvankäsittelijät ovat esimerkiksi laihduttaneet tietokoneen avulla julkkiskaunottarien vartaloita huolimattomasti.

Nyt verkossa järkyttää The Romwe -verkkokaupan sivustolta löytynyt vaatemainos, jossa mainostetaan punaisia pillihousuja. 79 dollarin, eli 62 euron, hintaan myynnissä olevia housuja mainostaa nainen, jonka jalkoihin on käytetty rajusti photoshoppia. Kuvankäsittelijä on nimittäin pidentänyt naisen jalkoja hämmentävän paljon.

Kuva: Romwe
Kuva: Romwe

Monet julkkistähdet ovat puhuneet avoimesti julkisuudessa ulkonäköpaineista. Luuta ja nahkaa olevat mallit ovat kuumaa kamaa mallimaailmassa, minkä takia nuoret tytöt kärsivät itsetunto-ongelmista. Esimerkiksi Nälkäpeli-elokuvan kaunotar Jennifer Lawrence on kertonut, ettei hän laihduttaisi koskaan roolia varten. Näyttelijätär Zooey Deschanelin mielestä nykypäivän Hollywood-näyttelijät ovat sairaalloisen laihoja.