Fanit tekivät Toy Story -elokuvan oikeilla leluilla – valtava nettihitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1995 valmistunut Toy Story – Leluelämää oli myöhemmin lukuisista animaatioelokuvistaan tunnetuksi tulleen Pixar-yhtiön ensimmäinen pitkä elokuva. Se oli samalla ensimmäinen koskaan kokonaan tietokoneella tehty koko illan animaatioelokuva.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Uraauurtava elokuva oli suurmenestys, ja se sai kaksi jatko-osaa. Nyt Jonason Pauley ja Jesse Perrotta -nimiset Toy Story -fanit Yhdysvaltain Arizonasta ovat saaneet valmiiksi kaksi ja puoli vuotta kestäneen projektinsa tehdä oman versionsa elokuvasta. Tietokoneanimaation sijaan 17- ja 18-vuotiaana Pauleyn ja Perrottan versio on luotu kokonaan oikeita leluja käyttäen.

Yahoo! News -verkkosivuston mukaan pojat saivat jopa Pixar-yhtiöltä luvan julkaista koko 80 minuuttia pitkän elokuvansa Youtube-videopalvelussa. 12. tammikuuta julkistettu Toy Story-fanielokuva on kerännyt sivustolla jo kahdeksan miljoonaa katsojaa.