Nolo moka hätänumeroon soittaneelle – kävi kuin Ruokolahdella

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalla tehdään toisinaan havaintoja mitä eksoottisimmista lemmikkieläimistä paikoissa, joihin ne eivät kuulu. Jotkut saattavat muistaa 20 vuoden takaiset uutiset, joiden mukaan Suomessakin tehtiin havaintoja leijonasta Ruokolahden ja Imatran seuduilla.

Monet väitetyt havainnot osoittautuvat kuitenkin paljon tavanomaisempien eläinten aiheuttamiksi. Niin kävi esimerkiksi äskettäin myös Yhdysvaltain Virginian osavaltiossa sijaitsevassa Norfolkin kaupungissa. WATVR-TV -kanavan mukaan useat paikalliset asukkaat soittivat hätänumeroon ja ilmoittivat nähneensä vapaana juosseen leijonan.

– Näin leijonan… Vauvaleijonan! Sillä oli harja ja kaikkea, yksi soittajista kuvaili hädissään.

Havaintojen ”leijona” oli kuitenkin tosiasiassa Charles the Monarch -niminen labraduudeli-koira, jonka on labradorinnoutajan ja villakoiran risteytys. Charlesin omistaja, Daniel Painter, on nimittäin parturoinut koiralleen leijonamaisen harjan kunnianosoituksena paikallisen yliopiston maskotille. Mikäli hätänumeroon soittaneet olisivat tienneet leijonien ulkonäöstä paremmin, he eivät ehkä olisi antaneet väärää hälytystä – urosleijonilla nähtävä harja alkaa kasvamaan eläinten ollessa vasta noin kaksi- tai kolmevuotiaita.