Naisella erikoinen fobia: Realityohjelma aiheuttaa paniikkikohtauksen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Jokainen lienee jossain vaiheessa elämäänsä kokenut yllättävän ja äkillisen pelkotilan johonkin asiaan liittyen. Jos oireet muodostuvat päivittäisiksi, voi kyse olla niin sanotusta paniikkihäiriöstä.

Nyt erään naisen kerrotaan saavan paniikkikohtauksia Dancing on Ice -realityohjelman takia. Wendy Wiffin pelkää nimittäin niin paljon jäätä ja lunta, ettei pysty katsomaan siihen liittyvää julkkisten luisteluohjelmaa televisiosta.

47-vuotias nainen kärsii pagofobiasta, eli jään ja hallan pelosta. Realitysarja saattaa saada luistelukohtauksillaan hänet hurjaan paniikkiin, jossa hän uskoo kuolevansa. Paniikkikohtauksen voi aiheuttaa jo pelkästään se, jos nainen näkee ohjelmasta kirjoitetun artikkelin sanomalehdessä.

– Olen ollut hermoromahduksen partaalla uuden televisiosarjan kanssa. Käteni alkavat vapista, sydämeni hakkaa ja ennen kuin huomaankaan, minulla on paniikkikohtaus. Tunnen kuolevani, ja oloni on hirveä, kertoi Wendy Wiffin Daily Mirror -lehdelle.