Menestyselokuva Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme saa jatkoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalaista, amerikkalaista ja taiwanilaista yhteistuotantoa ollut fantasiaelokuva Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme oli ilmestymisvuonna 2000 kansainvälinen menestys. Kadonneen taikamiekan metsästyksestä kertova tarina voitti myös neljä Oscar-palkintoa.

Esimerkiksi Quentin Tarantinon elokuvien taustalla oleva The Weinstein Company -tuotantoyhtiö työstää parhaillaan Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvan jatko-osaa. Elokuva tulee perustumaan Wang Du Lun Silver Vase, Iron Knight -nimiseen kirjaan. Romaani kuuluu samaan kirjasarjaan kuin edeltäjänsä. Jatko-osan kuvaukset alkavat toukokuussa.

Alkuperäisen Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvan ohjasi taiwanilaissyntyinen Ang Lee, jonka käsialaa ovat myös muun muassa Brokeback Mountain ja tuore Piin elämä. Deadline-verkkosivuston mukaan mies ei kuitenkaan aio palata jatko-osan pariin. Tuottaja Harvey Weinstein kaavaileekin ohjaajan pallille muun muassa Fearless-elokuvasta tunnettua hongkongilaista Ronny Yua.