Probaker & Joel Kalsi: Bullet In The Gun (Fire Remix)

Singlet · Stara.fi

Yksi vuosituhannen vaihteen legendaarisimmista trancekappaleista oli Paul Oakenfoldin, Ian Mastersonin ja Jake Williamsin muodostaman Planet Perfecton elokuussa 1999 julkaisema Bullet In The Gun. Sama kappale soi klubeilla yhä edelleen, mutta nyt siitä on tehty suomalaisvoimin uusi versio.

Bullet In The Gun näkee lähitulevaisuudessa päivänvalon 2010-luvulle päivitettynä, ja Stara sai kunnian kuunnella lopputuloksen jo etukäteen. Klassikon ovat uuteen uskoon päivittäneet Probaker ja DCX-yhtyeestä tuttu Joel Kalsi. Soundimaailma on päivitetty pieteetillä selvästi esikuvaa takakammaksi, mutta samalla myös paremmin rullaavaksi. Pelkkä biitti saa nimittäin hyvälle tanssituulelle.

Nyt julkaistava Bullet In The Gun (Fire Remix) tarjoilee ensimmäisen breikkinsä jo minuutin kohdalla, ja se myös kannattaa. Samalla liikkeelle lähtee nimittäin tuttu eteerinen vokaali, joka viimeistään nostattaa kädet tanssilattialla. Ensimmäisen vokaaliosuuden vokooderikikkailu särähtää ikävästi korvaan. Hieman ennen kolmen minuutin täyttymistä kappaleen tuttu melodia pääsee viimein valloilleen ja tunnelma on katossa.

Toisen breikin aikana taustalle ilmestyvä acid-matto on kuin suoraan vuodelta 1992 – positiivisessa mielessä. Pisteeksi i:n päälle tulee aivan viimeisissä loppulämmittelyissä kuultava electro-iloittelu. Kappale on siis tällä kertaa suomalaista tekoa, mutta tällainen kokonaisuus olisi viiden pisteen arvoinen myös ilman Suomi-kytköksiä. Tästä biisistä voidaan hyvällä syyllä veikata kevään kansainvälistä klubihittiä.

Pisteet 5/5