Turisti, älä pidä näitä asioita lompakossasi

Matkailu · Anna Poikkimäki

Lomalaisia varoitellaan usein ulkomailla taskuvarkaista, jotka saattavat iskeä väkijoukossa taskussa olevien lompakoiden kimppuun. Usein tällaisen tilanteen huomaa vasta jälkikäteen, kun lompakko on jo kadonnut.

Pahimman voi estää Men’s Health -lehden mukaan siten, ettei laita lompakkoonsa tärkeimpiä asioita. Artikkelin mukaan henkilön ei esimerkiksi kannata kantaa kaupungilla mukanaan korttia, jossa on hänen henkilöturvatunnuksensa. Varkaat voivat numerosarjan avulla nimittäin varastaa ihmisen henkilöllisyyden. Ajokortti on kuitenkin poikkeuksetta juuri tällainen asiakirja.

Käteistä kannattaa myös kantaa mukanaan vain rajallinen määrä. Henkilöä harmittaa varmasti huomattavasti vähemmän, jos viidensadan euron sijaan taskuvarkaiden mukaan tarttuu viidenkymmen euron seteli. Rajaa käteinen siihen summaan, jonka uskot käyttäväsi päivän aikana.

Jotkut henkilöt haluavat maksaa ostoksensa shekin avulla ja kantavat siksi shekkivihkoa mukanaan. Se on kuitenkin näpistelijälle helppo tapa tyhjentää ihmisen pankkitili. Tyhjä shekkivihko kannattaakin jättää suosiolla kotiin illanviettoon lähdettäessä. Artikkelin mukaan ei ole turha myytti, että kondomi voi hankautua käyttökelvottomaksi lompakossa. Jatkuva kitka voi luoda kumiin mikroskooppisia reikiä, joiden ansiosta se ei estä yhtä hyvin raskauden syntymistä. Kondomia kannattaakin säilyttää mieluummin taskussa.