Uskomattomia videoita meteoriitin putoamisesta: ”Kuin Hollywood-elokuvista!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maahan saakka putoaa aika ajoin keskimääräistä suurempia meteoriitteja, eli oman planeettamme ulkopuolelta peräisin olevia avaruuskappaleita. Nyt itänaapurissamme on taltioitu lukuisilla kameroilla erittäin näyttävää videomateriaalia maahan putoavasta meteoriitista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Meteoriitti ilmestyi taivaalle Venäjän Uralin seudulla, ja The Voice Of Russia -uutissivuston mukaan havaintoja tehtiin ainakin Tseljabinskin, Jekaterinburgin ja Tyumenin kaupungeissa. Maahan tippunut meteoriitti aiheutti myös voimakkaita räjähdyksiä. Silminnäkijät kertovat rakennusten tärisseen, ikkunoiden rikkoutuneen ja matkapuhelinten lopettaneen toimintansa seurauksena.

Tseljabinskin asukkaiden mukaan räjähdys oli niin voimakas, että se oli kuin maanjäristys ja ukkonen olisivat iskeneet yhtäaikaa. Paikalliset ovat epäilleet räjähdyksen aiheuttajaksi myös pudonnutta lentokonetta tai ohjusrakettia, mutta hätätilaministeriö on vahvistanut kyseessä olleen meteoriitti.

Viimeisimpien tietojen mukaan meteoriitti-isku olisi aiheuttanut jopa 250 ihmisen loukkaantumisen. Useimmat vammat aiheutuivat räjähdyksessä särkyneistä ikkunoista. Erityisen vakavista vammoista ei ole toistaiseksi raportoitu.