Ällistyttävä netti-ilmiö leviää kulovalkean tavoin – ei mitään järkeä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa saa vuosittain alkunsa useita netti-ilmiöitä, jotka lähtevät niin sanotusti elämään omaa elämäänsä ja muodostuvat lopulta valtavan suosituiksi. Viime vuoden suurin YouTube-ilmiö oli Gangnam Style -musiikkivideo, joka on nyt saanut seuraa Harlem Shakesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Harlem Shake -ilmiö sai alkunsa täysin yllättäen videosta, jossa henkilö tanssii hieman poikkeuksellisella tavalla keskellä huonetta ilman, että kukaan muu huoneessa oleva kiinnittää häneen mitään huomiota. Hetken kuluttua kaikki tanssivat villisti. Video on saanut miljoonia katselukertoja.

Tällä kertaa netti-ilmiössä olennaista ei kuitenkaan ole pelkästään tuo video. Sen sijaan videon aikaansaamat seuraukset ovat erikoisia. Siitä on nimittäin tehty sadoittain uusia versioita, joista monet ovat saaneet miljoonia katselukertoja ja muutama jopa yli kymmenen miljoonaa.