Odottamaton näky videolle: Arviolta 100 000 delfiiniä ui laumana

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Delfiinit ovat älykkäimpiin kuuluvia merinisäkkäitä. Niiden aivojen kerrotaan olevan varsin laajalti kehittyneet, jonka ansiosta eläimet pystyvät apinoiden kaltaisesti ymmärtämään käsitteitä ja ratkomaan yksinkertaisia tehtäviä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Delfiinit ovat laumaeläimiä, mutta harvemmin niitä nähdään merellä kovin suurissa parvissa. Nyt videolle on kuitenkin ikuistettu harvinainen näky, jossa voidaan todistaa varsinaista delfiinien megalaumaa liikekannalla.

Yksitoista kilometriä pitkä ja kahdeksan kilometriä leveä delfiinien lauma kuvattiin vastikään nauhalle San Diegon kaupungin edustalla Yhdysvalloissa. Laumaa ihmetellyt kapteeni Joe Dutra arvioi delfiinejä olleen laumassa jopa 100.000 yksilöä. Kokenut merenkävijä ei ollut koskaan aiemmin todistanut elämässään vastaavaa näkyä.