CNN tutki: Näin kannabis vaikuttaa ajotaitoihin – katso video

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mediassa tehdään runsaasti myös tutkivaa journalismia. Sellaisesta nähtiin taannoin Suomessa keskimääräistä nolompi tapaus, kun kaksi Ylioppilaslehden naistoimittajaa väittivät ulostaneensa juttuaan varten housuun linja-autossa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt yhdysvaltalainen CNN-kanava on tehnyt videon, jossa tarkastellaan huumeiden käytön vaikutusta ajotaitoihin. Videolla nähdään kolme vapaaehtoista, jotka polttavat ensin kannabista. Sen jälkeen he asettuvat auton rattiin ja lähtevät kierrokselle.

Uutispätkällä tavataan esimerkiksi 34-vuotias Dylan, joka käyttää viikonloppuisin kyseistä mietoa huumetta. Miehen ajo sujuu valvojan mukaan alussa hyvin. Kunnon pössyttelyn jälkeen valvojan pitää keskeyttää ajo, koska mies on ajaa kuvaajan päälle.