Känniääliön hätäpuhelulla karu seuraus – vankilatuomio uhkaa

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Aina silloin tällöin hätäkeskukset julkaisevat listauksia, joihin on koottu typerimpien ja turhimpien hätäpuheluiden sisältöjä. Nyt otsikoihin on ponnahtanut erään amerikkalaisnaisen turhaakin turhempi hätäpuhelu, joka varmasti hävettää soittajaansa vielä vähän aikaa.

48-vuotias isoäiti Linda White oli nimittäin soittanut hätänumeroon kysyäkseen, voisiko poliisipartio tuoda hänelle tupakkaa. Kyseiseen hätätilanteeseen teksasilaisnainen oli päätynyt juotuaan olutta poikaystävänsä kanssa kotikaupungissaan Granburyssä, NBC News uutisoi. Tupakanhimo on sittemmin kuitenkin jo kostautunut Whitelle.

Tupakoiden sijaan nainen saikin kyydin paikalliselle poliisiasemalle hätäkeskuspalveluiden väärinkäytön johdosta pidätettynä. Takuita vastaan vapaaksi päästetty isoäiti saattaa joutua maksamaan hölmöilystään 2.000 dollarin sakot. Pahimmassa tapauksessa White voi joutua jopa 180 päiväksi vankilaan.

– No, en halunnut ajaa kaupunkiin. Olin kännissä, tiedäthän, mutta takapihallani. Kuka on turvallisin henkilö, jolle soittaa? Poliisilaitos, minä ajattelin, Linda White selittää kommellustaan NBC Newsille.