Totuus ystävän deittailemisesta – näin tunnustat ihastuksen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Romanttisen kiinnostuksen tiedetään sekoittaneen monen eri sukupuolta olevan ystäväparin elämän. Kliseiseen aiheeseen paneudutaan esimerkiksi elokuvassa Vain seksiä, jossa Justin Timberlaken ja Mila Kunisin esittämä frendikaksikko yrittää rajata kaverisuhteensa vain eroottiseen kanssakäymiseen.

Elokuvan edetessä käy kuitenkin ilmi, miten mahdoton kyseinen yhtälö on. Nyt Ask Men -sivusto antaa ystävän deittailuun täsmäohjeet, joilla voi välttää muuttuvan suhteen pahimmat karikot. Artikkelin mukaan ensiaskeleen ottaminen asiassa voikin olla todella vaikeaa, koska vanhaa ystävyyttä ei luonnollisestikaan halua menettää.

Ystävän reaktiota heränneisiin tunteisiin ei voi ennustaa etukäteen, mutta omasta rakkaudesta vaikeneminen voi myöskin olla eräitä kaduttavimpia tekoja. Onkin hyvä aluksi houkutella ihastuksen kohde rauhalliseen paikkaan, jossa hänen kanssaan voi keskustella kahden kesken.

Porukasta irtaantuminen näyttää, innostuuko ystävä kanssasi flirttailemaan. Samalla voit itse kehua kaunottaren hiuksia tai komistuksen pyykkilautavatsaa, ja tutkailla miten hän reagoi ihailun ilmaisemiseen. Usein neitokaiset haluavat miehen tekevän taktisen ensiliikkeen, joten toisen ruumiinkieltä voikin tarkkailla tilanteessa.

Mikäli henkilö viihtyy kaverin fyysisessä läheisyydessä, voi se kertoa hänen salatuista tunteistaan. Toisen hienovarainen koskettaminen vihjaa kiinnostuksesta, mutta ei ole tungettelevaa. Olkapää ja käsivarsi ovat esimerkiksi neutraaleja alueita kosketukselle.

Monesti viinilasillisen juominen voi vapauttaa molempien jännitystä, jolloin patoutuneitakin tunteita voi ilmaista vapaammin. Kaikissa tapauksissa humalassa vaihdetut suudelmat eivät kuitenkaan vielä takaa sitä, että ystävyys muuntuisi seurusteluksi. Jos ystävä puhuu mielellään muista suhteistaan ja tapaamistaan deittiehdokkaista, ei hän välttämättä ole valmis suhteen romanttisiin käänteisiin.