152-senttisellä naisella kaksimetriset hiukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinasta löytyy eräs nuori nainen, joka ei ole leikannut hiuksiaan 11 vuoteen. Tätä nykyä leidin hiukset ylettävät peräti kahden metrin pituuteen. Nainen itse on vain 152 senttiä pitkä.

Reilun puolitoista metriä pitkä 44-vuotias Cen Yingyuan kertoo olevansa addiktoitunut hiuksiinsa. Puoli metriä naista pidemmät hiukset ovat saaneet kasvaa viimeisen 11 vuoden ajan, ja nainen on myös säilyttänyt vuodesta 2005 lähtien kaikki irronneet hiuksensa. Irtohiuksia hänen mukaansa kertyy noin 50 grammaa vuosittain.

Kiinalainen hoitaa hiuksiaan päivittäin ja pesee ne neljän päivän välein. Hiusten pesu kestää yleensä tunnin, mutta kuivuminen vaatii puolitoista päivää. Peseminen on naisen mukaan hyvin haastellista naisen lyhyyden takia, ja siksipä hän joutuu seisomaan korkeammalla pesun aikana.

Mirror-lehti kertoo Cenin olevan hiuksistaan hyvin ylpeä ja saavansa paljon huomiota hiustensa ansiosta. Hiuksia on yritetty myös ostaa ja korkein tarjottu summa on naisen mukaan yli 2.300 euroa.

Kiinalaisen mustat hiukset ovat hyvinvoivat ja kiiltävät. Cen paljastaa, että olut on hänen salainen aseensa hiusten hyvinvointiin. Nainen ei suinkaan nautiskele sitä sisäisesti, vaan pesee hiuksensa sillä.