Nauru loppui lyhyeen – Harlem Shake toi potkut 15 kaivostyöläiselle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Harlem Shake on viime viikkoina kasvanut maailmanlaajuiseksi netti-ilmiöksi. YouTube-videopalvelu onkin sittemmin täyttynyt tuhansista erilaisista Harlem Shake -tanssivideoista. Äskettäin villitys sai täystyrmäyksen newyorkilaisen Harlemin alueen asukkailta.

Nyt Harlem Shake on johtanut 15 kaivostyöläisen potkuihin. Australian Perthissä sijaitsevan Agnew-kultakaivoksen kahdeksan työntekijää esiintyivät YouTubessa julkaistussa Harlem Shake -videossa. Nettivideolla miehet tanssivat villisti kaivoksessa turvavarusteet päällään. Hupivideo ei kuitenkaan naurattanut kaivoksen johtajia, sillä tapauksen johdosta 15 kaivostyöläistä on irtisanottu, uutistoimisto AP kertoo.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Osa potkut saaneista työntekijöistä oli vain katsellut tanssiesityksen kuvaamista siihen itse osallistumatta. Kaivoksen omistava Barminco-yritys on kertonut tanssivideon kuvaamisen olleen turvallisuusriski. Se myös ”rikkoi yrityksen perusarvoja turvallisuudesta, suoraselkäisyydestä ja erinomaisuudesta”.

Kohua herättäneeltä videolta ei suoraan käy ilmi, mitä turvasäännöksiä kaivostyöläiset sitä kuvatessaan rikkoivat. Tanssivat miehet käyttävät kaikki kypäriä, mutta viisi heistä tanssi ilman paitaa. Irtisanotut työläiset ovat sittemmin kertoneet tiedotusvälineille, että he olivat riisuneet paitansa, jottei paidoissa lukenut Barminco-nimi näkyisi videolla. Kaivostyöläisten uudelleenpalkkaamista varten on perustettu oma Facebook-ryhmä.