Maailmankuulu alastonkuva oli Facebookille liikaa – museon sivut suljettiin

Digi · Stara.fi

Maailman suurin yksittäinen sosiaalinen media Facebook on joutunut tiukkojen sääntöjensä merkeissä usein noloihin tilanteisiin, kun esimerkiksi kuvia maineikkaista taideteoksista on jouduttu poistamaan palvelusta siksi. Syynä ovat olleet teosten alastomat ihmiset.

Kuva: Laure Albin Guillot
Kuva: Laure Albin Guillot

Nyt tapaukset ovat saaneet jatkoa, kun Facebook sulkenut vuorokaudeksi ranskalaisen Jeu de Paumen museon Facebook-sivut. Yhteisöpalvelun mukaan museo oli rikkonut palvelun sääntöjä julkaisemalla Facebook-sivuillaan valokuvan museossa parhaillaan esillä olevasta valokuvateoksesta, World Crunch raportoi.

Vuonna 1962 kuolleen valokuvaaja Laure Albin Guillotin aikoinaan ikuistamassa kuvassa nähdään makaava alaston nainen. Kaiken lisäksi kyseessä ei ollut ensimmäinen tapaus, sillä sama museo on aiemminkin saanut noottia kielletyistä alastonkuvista. Silloin teokset ovat olleet Willy Ronisin ja Manuel Alvarez Bravon. Museo on luonnollisesti ihmeissään tilanteesta.