Kodittomalle ällistyttävät sakot: ”Häiritsi roskasäiliön sisältöä”

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Ilman kotia elävät ymmärrettävästi nukkuvat siellä missä pystyvät ja syövät mitä he käsiinsä saavat. Tällaisessa vaikeassa tilanteessa oleva amerikkalaisveteraani James Kelly koki elämänsä yllätyksen, kun hän sai sakot mitä erikoisemmasta syystä Houstonissa.

Koditon laivastoveteraani oli tutkimassa kadulla olleen roskasäiliön sisältöä löytääkseen itselleen ruokaa, kun hän sai sakot ”roskasäiliön sisällön häiritsemisestä”. The Houston Chronicle -lehden mukaan roskien penkomisen estävä asetus on ollut voimassa jo vuodesta 1942 saakka. Kellyn tapaus onkin saanut monet kansalaisjärjestöt hermostumaan toden teolla.

Muun muassa perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia tukeva ACLU-järjestö on ilmoittanut tukevansa Kellyä. ACLU tulee myös maksamaan kodittoman miehen asianajajan tämän oikeuskäsittelyä varten. Houston on ollut viime aikoina muutenkin otsikoissa vähäosaisten kohtelun myötä, sillä kaupungin kaupunginvaltuusto kielsi viime vuonna kodittomille ruoan antamisen ilman kaupungin lupaa.

– Jokaisella, joka haluaa toisen näkevän nälkää, ei vain ole sydäntä, James Kelly kertoo KPRC-uutiskanavalle.