Pastori vietteli teinitytön seksisuhteeseen – syytti Jeesusta

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmalla uutisoidaan usein kirkonmiehistä, jotka ovat pyhästä ammatistaan huolimatta lipsahtaneet hetkeksi ”paholaisen polulle”. Nyt uutisoinnin kohteeksi on päässyt indianalaisen kirkon johtohahmo, joka vietteli teini-ikäisen tytön seksisuhteeseen kanssaan.

Jack Schaap -niminen pastori tunnettiin aikaisemmin karismaattisena saarnamiehenä, joka auttoi monia ihmisiä uskonkriiseissään. Uskovat ovatkin nyt järkyttyneet, kun hänen seksisuhteensa 17-vuotiaaseen seurakuntalaiseen tuli julkiseksi.

Seksisuhde selvisi, kun Hammondin kirkon diakoni näki 55-vuotiaan Schaapin puhelimessa suutelukuvia. 15.000 seurakuntalaista luotsannut pastori sai potkut töistään heinäkuussa. Alaikäisen vietteleminen vei hänet myös oikeuteen, jossa mies on hakenut pienintä kymmenen vuoden vankeustuomiota.

Jack Schaap on kertonut masennuksen ja stressiin johtaneen epäsopivan suhteen syntymiseen. Oikeuskäsittelyiden myötä hänen ja teiniuhrin väliset tekstiviestit on myös julkistettu. Niissä saarnamies oikeuttaa pelehtimisensä sillä, että kyseessä on Jeesuksen tahto.

– Fantasiapuheissamme olet ilmaissut olevasi vaimoni. Sitä juuri Jeesus haluaa meille. Hän haluaa naittaa meidät, jotta meistä tulisi ikuisia rakastavaisia, mies kirjoitti teinirakastajattarelleen Huffington Post -lehden mukaan.